BARJANSKI ŽIV ŽAV

Jun 10, 2022

Kje najdeš palačinke, kokice in ježke vse na enem mestu?

NA BARJANSKEM ŽIV ŽAVU!

V letošnjem letu smo strokovni in tehnični delavci vrtcev Brezovica v sodelovanju s številnimi zunanjimi sodelavci, ponovno priredili Barjanski živ žav, ki je bil namenjen otrokom od 4. do 6. leta, le tega se je udeležilo približno 320 otrok.Seveda  so bili dobrodošli tudi vsi ostali, tako mlajši kot starejši sorojenci, babice, dedki in še kdo.  Prireditev je potekala 19. 5. 2022,  v Športnem parku Jama, v Notranjih goricah.

Živ žava smo se vsi veselili, saj smo ga zaradi neljubih razmer morali nekajkrat izpustiti. Prav zaradi tega, smo se dela lotili še z večjim veseljem in zagnanostjo. Naše navdušenje, smo povsem spontano prenesli tudi na otroke in njihove starše, saj so se dogodka udeležili v velikem številu. Prijetno je bilo opazovati radovedne in pričakujoče očke otrok, ki so prišli na dogodek. Nekateri so v pričakovanju nečesa novega obiskali gibalne dejavnosti, drugi so si v kotičku za poslikavo obraza izbirali najrazličnejše motive, spet tretji so ljubeče opazovali terapevtske psičke ter se čudili njihovim spretnostim. Prav tako je bilo obiskovalcem, še posebej otrokom, zanimivo v kotičku, kjer so gasilci in reševalci prikazovali opremo ter postopke reševanja življenj. Otroke in nas je razveselil tudi Krajinski park z zgodbo o zmaju ter čebelarski in planinski kotiček. V tehniški delavnici,  so se mali prsti preizkusili v zabijanju žebljev. Presenečenj pa še ni bilo konec. Kot novost, so naši strokovni delavci v prostorih KUD-a Notranje gorice kar 2x zaigrali zgodbico »Čigava je slika?«. Otroci in starši so jo z navdušenjem sprejeli in med njihovim odhajanjem iz dvorane, je bilo slišati veliko pohval in otroškega smeha. Da  bi se vsi skupaj imeli še posebej lepo, so poskrbele tudi naše kuharice, saj smo se vsi lahko posladkali z ježki, palačinkami in seveda kokicami, brez katerih ni prave zabave. No ja, imeli pa smo tudi čisto pravo Kolo sreče in prav vsak je dobil nagrado. Ta čudoviti dogodek ne bi bil tako čudovit, če ne bi z  nami sodelovali tudi tehnični kader in zunanji sodelavci.

Vsekakor, imeli smo se super, poleg tega smo s skupnimi močmi za sklad Vrtcev Brezovica zbrali kar 1400,00 evrov, kar še zdaleč ni malo.

S polnimi želodčki in prijetnimi vtisi smo si pomahali do naslednjega ŽIV ŽAVA.

Sponzorji BARJANSKEGA ŽIV ŽAV-a

Dostopnost