Enota Vnanje Gorice

Vrtec v Vnanjih Goricah je montažno grajen objekt s sedmimi oddelki. Povezan je s prizidkom, v katerem so upravni prostori, zunanje sanitarije za otroke in večnamenska sejna soba, ki je namenjena izobraževanju, kulturnim prireditvam in druženju otrok iz različnih skupin.

V vseh igralnicah so kombinirana igrala, ki omogočajo gibalne dejavnosti, premagovanje strahu pred globino, umik v zasebnost in igro s prijatelji.
V pravljični sobi je urejena otroška knjižnica, namenjena je tudi dejavnostim z manjšim številom otrok in individualnemu delu otrok, ki potrebujejo dodatno strokovno pomoč.

Vrtec obkroža veliko in razgibano igrišče. Na igrišču je manjša vzpetina, ki v toplih dneh nudi mnogo veselja s tobogani, v zimskih mesecih pa daje možnosti za veselo dričanje po snegu. Aktivno bivanje otrok dopolnjujeta tudi uporaba asfaltne površine ob igrišču vrtca in telovadnica v sosednji zgradbi.

Ne le igrišče, ampak tudi okolica vrtca nudi otrokom čudovite možnosti za sprehode, izlete in igro v naravi. Z otroki se radi odpravimo na Gulč, na Brce ali pa na raziskovanje skritih barjanskih kotičkov.

V neposredni bližini vrtca je zdravstveni dom s prijaznim osebjem, ki nam je vedno v pomoč. Za skupna srečanja, lutkovne igrice in druge prireditve lahko uporabimo dvorano Krajevne skupnosti.

Kuhinja skrbi za svežo in raznoliko prehrano otrok naše in brezoviške enote.

Otroci hočejo objem, naročje, prijazno besedo, dotik, nekoga, da jim prebere pravljico, nekoga, da se z njimi smeje in pogovarja.

John Thompson

Poslovni čas: 6.00 – 16.30

Naslov:
Nova pot 9, 1351 Brezovica

Organizacijski vodji:
Urška Čuden
urska.cuden@vrtci-brezovica.si

030 641 425

Tanja Peklaj tanja.peklaj@vrtci-brezovica.si

030 641 426

E-naslovi skupin:
polzki@vrtci-brezovica.si
gosenice@vrtci-brezovica.si
miske@vrtci-brezovica.si
mucki@vrtci-brezovica.si
jezki@vrtci-brezovica.si
zajcki@vrtci-brezovica.si
medvedki@vrtci-brezovica.si

Dostopnost