»Žabicam« iz vrtca Podpeč je prijazna jesen postregla z mnogimi dogodivščinami. Od začetnega spoznavanja novih prijateljev in učenja pravil, smo kmalu pričeli s pripravami na prvo potepanje in učenje samostojnosti. Na kmetiji pod Starim vrhom na Škofjo Loko se je toliko dogajalo, da smo pozabili celo na domotožje, vso tehnologijo smo nadomestili z opazovanjem živali in narave, pa seveda s čisto pravim delom na kmetiji.

S pomočjo gospodarja Janeza smo grabili travo, hranili živali, pobirali in si ogledali prešanje sadja, okušali jabolčnik, opazovali mletje zrn v moko, iz katere smo z gospodinjo Mileno spekli najboljši kruh.

Po vrnitvi v dolino je bil le kratek čas za podoživljanje, saj je sledilo pripravljanje na tradicionalni vrtčevski jesenski piknik, kjer smo kot najstarejši prevzeli vlogo prodajalcev za gumbe na tržnici. Med igro smo se učili pisati števila, tehtati, uporabljati vljudnostne izraze, spoznavati različne vrste sadja in zelenjave, poimenovati rožice, gobe, začimbe, buče… Družili smo se s starši, babicami in dedki ter drugimi gosti. Izdelali smo tetko Jesen, ki je imela častno mesto na našem igrišču.

Seveda nam je jesen ponudila veliko priložnosti za izlete v naravo, nekaterim pa tudi kratke počitnice na morju s starši, saj nam vreme poleti ni bilo tako naklonjeno.

Strokovni delavki skupine »Žabice«

Dostopnost