V Vrtcih Brezovica se že vrsto let vključujemo v projekt Mali sonček, ki je gibalni program, namenjen otrokom od 2. do 6. leta starosti..

Projek Mali sonček obsega 4 stopnje, v katere se naši otroci vključujejo:

  • Mali sonček – modri: za otroke od 2. do 3. leta starosti
  • Mali sonček – zeleni: za otroke od 3. do 4. leta starosti
  • Mali sonček – oranžni: za otroke od 4. do 5. leta starosti
  • Mali sonček – rumeni: za otroke od 5. do 6. leta starosti

Poleg osnovne knjižice Malega sončka za otroke, projekt Mali sonček ponuja tudi prilagojeni program za otroke s posebnimi potrebami, ki lahko prav tako sodelujejo pri projektu.

V okviru projekta Mali sonček si lahko usmeritve za strokovno delo z otroki preberete na: https://arhiv.sportmladih.net/uploads/cms/file/Mali%20soncek/Revija_Sport_MS_17_22_maj_2012.pdf

Projekt poudarja obogatitev predšolskega programa na področju gobanja. Namen projekta je spodbujanje otrok k vsakodnevnem gibanju s poudarkom na igri, ki je razvojno prilagojena k njegovemu razvoju. Otroci z gibanjem raziskujejo svoje zmožnosti, iščejo gibalne izzive, doživljajo prijetna čustva, gradijo zaupanje vase in urijo svoje gibalne sposobnosti in spretnosti. Pri tem jim strokovni delavci vrtca pripravljamo izzive in smo otrokom tudi zgled za zdrave gibalne navade skozi celotno šolsko leto.

Na koncu šolskega leta projekt Mali sonček otroka nagradi z nalepko za vsako opravljeno nalogo, za opravljeno stopnjo programa pa s priznanjem in medaljo.

Pripravila: Maja Jurgalič

Dostopnost