Končno je prišlo poletje, čeprav ne prav vroče. Otroci iz skupine Levčkov se družimo z otroci iz skupine Pikapolonic.

V dopoldanskem času si pripovedujemo vtise s svojih počitnic in prebiramo razglednice, ki nam jih pošiljajo prijatelji.

Spoznavamo življenje v morju preko knjig in filmov. Nabranih imamo veliko školjk s katerimi se igramo: jih razvrščamo po velikosti, barvi, obliki, hrapavosti… Narišemo ribe, hobotnice, ježke in druge živali z barvicami, voščenkami in čopičem na velike liste papirja.

Likovne delavnice imamo vsak dan: tako smo izdelali vazice, ladjice in izrezovali živali iz papirja. Oblikujemo plastelin in glino.

Naučili smo se novo pesmico Pet medvedkov, ki jo radi pojemo ob spremljavi malih instrumentov. Igramo se gibalne in rajalne igre: nova nam je Gnilo jajce.

Prebiramo pravljice in najljubša nam je Pošast v vrtcu.

Ob vročem soncu si postavimo igralo z vodo in se z njo igramo: jo prelivamo, nalivamo v mlinčke, delamo valove, da lahko ladjice plavajo… Z vodo delamo poizkuse: kaj na vodi plava, kaj se potopi. V zamrzovalni skrinji smo naredili ledene barvice in z njimi slikali podlage za risbice.

V peskovniku gradimo potičke in gradove iz mivke, prevažamo gradbeni material na tovornjakih in z bagri nalagamo mivko na traktorje. Igrala na igrišču pa nam omogočajo, da razvijamo svoje gibalne spretnosti.

Kadar ni sonce prevroče, se odpravimo na sprehod do potoka ali v gozd.

V zadnji dneh so se nam pridružili otroci iz vrtca Rakitna in postali smo že pravi prijatelji. Otrokom iz Rakitne so zanimive naše igrače, Levčki pa radi te igrače delijo.

Dostopnost