Spoštovani starši,

v okrožnici z dne 20. 1. 2021, smo s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, prejeli obvestilo, da bo v PKP8 vključena določba, ki bo omogočala, citiramo: »da bodo starši, ki otrok v času epidemije ne bodo pripeljali v vrtec, upravičeni do oprostitve plačila. Določba bo veljala za javne in zasebne vrtce.« Iz tega smo sklepali, da bo to veljalo za vse regije, do konca trajanja epidemije. Starši, ki ste se glede tega obračali na nas, ste od nas dobili takšne informacije.

Dne 28. 1. 2021, smo dobili novo okrožnico, v kateri piše, da nam pošiljajo navodila za izvajanje vzgojno izobraževalnega dela od 1. 2. 2021. V njej je poglavje o delovanju vrtcev skladno z odlokom Vlade RS z dne 28. 1. 2021, v katerem navajajo, da bodo vrtca oproščeni samo starši otrok iz »črne regije«. Citiramo: »V »črnih« regijah, v katerih je z odlokom začasno prepovedano zbiranje ljudi v vrtcih in vrtec zagotavlja le nujno varstvo, bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Pravno podlago določa Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19.« Iz tega ni jasno, ali bodo starši, ki otrok niso pripeljali v vrtec med 26. 1. in 29. 1. 2021, plačila oproščeni ali ne.

Na zadnjo okrožnico se je odzvala Skupnost vrtcev Slovenije in gospe ministrici prof. dr. Simoni Kustec poslala pismo z zahtevami po pojasnilu nastale situacije. Takoj, ko bomo dobili odgovor, vas o tem obvestimo.

 Hvala za razumevanje,

Uprava Vrtcev Brezovica

Dostopnost