PREDAVANJE ZA STARŠE IN STROKOVNE DELAVCE

Jan 31, 2024

Vabimo vas na predavanje za starše in strokovne delavce,

Kako zahteve in omejitve (frustracije) oblikujejo otrokovo osebnost, predavanje mag. Uroša Metljaka, v torek 6. 2. 2024, ob 18.00 v telovadnici enote Notranje Gorice.

Na predavanju bom skušali bolje razumeti otrokovo frustracijo, zakaj je pomembna za otrokov osebnostni razvoj, kako se starši odzivamo na to čustvovanje in kakšne posledice ima lahko to za otrokovo prihodnje soočanje z življenjskimi izzivi. Na vprašanje, kako ravnati prav, si bomo začeli odgovarjati najprej preko spoznavanja odzivov, ki so za otroka potencialno škodljivi, predvsem, če pri njih vztrajamo. Ena temeljnih zablod današnje vzgoje je, da otroku frustracije na mnogih področjih preprečujemo. Iskali bomo tudi odzive, ki so otroku v oporo in mu omogočajo izgradnjo »notranjih orodij«, s katerimi bo v bodoče sam bolj kos podobnim situacijam.

O predavatelju:
mag. Uroš Metljak, univ. dipl. in mag. socialne pedagogike, se je v pretekli poklicni poti ukvarjal z različnimi skupinami otrok s posebnimi potrebami, še posebej s čustvenimi in vedenjskimi težavami. Pet let je bil terapevt odvisnikom od prepovedanih drog ter dodatnih 5 vzgojitelj mladostnikom v vzgojnem zavodu.
Kot psihoterapevt se dobro desetletje ukvarja s svetovanjem staršem pri vzgoji, predvsem pa s psihoterapijo mladostnikom, ki imajo izrazitejše čustvene težave. Je tudi starš štirim otrokom, najmlajša hčerka je stara 4 leta.

Prijava na predavanje:

https://forms.gle/Av6w7JaMFa24Eugn8
Dostopnost