Spoštovani starši!

Vabimo vas na drugo predavanje v okviru Šole za starše, ki bo dne 21. 11. 2016 ob 17. 30, v veliki sejni sobi enote Vnanje Gorice.

Dr. Christian Gostečnik in dr. Tanja Repič Slavič bosta tokrat spregovorila o LOČITVI, soočanjih in izzivih ločitev pri otrocih, starših in med partnerjema.

Kratek opis predavanja:

Ločitev predstavlja eno najtežjih življenjskih prelomnic, ki zahteva tako za starše kot otroke svoj čas in prostor za žalovanje. Sram, žalost, jeza, prezir, izdajstvo, zapuščenost, strah pred prihodnostjo, včasih olajšanje …, vse to so občutki, s katerimi se soočajo ločeni. Poruši se do sedaj poznani svet, s časom pa se začne vzpostavljati novi način življenja.

Na predavanju bomo iskali odgovore na pogosta vprašanja, ki se v tem procesu pojavljajo: Kaj ločitev pomeni za partnerja, kaj za otroke in družino kot sistem? Kdaj je ločitev lahko rešitev in kdaj postane travma? Kako ravnati, da se razočaranje nad partnerjem čim manj prenaša na otroke? Kako povedati otroku za ločitev, kaj mora vedeti in čemu se izogibati? Kakšne so reakcije otroka in katere težave se lahko pojavijo v vedenju otrok? Kako ravnati v odnosu z bivšim partnerjem, sploh ko/če pride do preigravanj in maščevalnih taktik prek otrok? In kako živeti naprej z vsemi izzivi, ki jih prinaša življenje po ločitvi …

PROSIMO VAS, DA NA OGLASNIH DESKAH PRED IGRALNICAMI POTRDITE SVOJO UDELEŽBO IN POTREBO PO VARSTVU OTROKA, KI BO POTEKALO V VRTCU VNANJE GORICE.

Vljudno vabljeni,

Alenka Žavbi, svetovalna delavka

Dostopnost