Spoštovani starši,

Vsi smo z velikim veseljem sprejeli novico, da se 18. 5. 2020 končno spet odpirajo vrata naših vrtcev. V soboto smo vas pozvali, da nam sporočite, ali bo vaš otrok ta dan in naslednje dni v maju prisoten.

Mogoče smo pri tem pozivu premalo poudarili, da pripeljete v vrtec otroke, če res nimate druge možnosti in da to ne bo tak vrtec, kakršnega smo poznali. Zagotovo bomo naredili vse, da bo za otroke čim manj stresno, ampak glede na vse zahtevne ukrepe (dobite jih na spletni strani vrtca), ki jih bomo morali izvajati, se otroci ne bodo mogli družiti, kot si predstavljajo in kot si želijo. Na razpolago ne bodo mogli imeti vseh igrač, ki jih poznajo, na igrišču ne bodo mogli na igrala in sprehodi ne bodo možni v teh pogojih. Vsi si želimo, da bi imeli polne vrtce veselih in razposajenih otrok, a nam trenutne razmere to ne dopuščajo. V zadnjih tednih smo prav zaradi odgovornega vedenja vseh dosegli, da se je število okuženih zmanjšalo na minimum. Potrpimo še malo in pandemija bo preklicana.

Če si res želimo, da vse skupaj čim prej mine, da ne bodo ogroženi naši otroci, zaposleni in vi kot starši, imejte, če je le mogoče, otroke doma. Starši, ki boste imeli otroke doma, boste opravičeni plačila vrtca. Samo na ta način se bomo lahko vrnili v najkrajšem možnem času v tak vrtec, kakršnega smo imeli prej.

Liljana Bošnjak,

ravnateljica

https://www.rtvslo.si/slovenija/v-vrtce-le-tisti-ki-nimajo-drugega-varstva-osnovna-sola-je-obvezna/523442?session_id=&utc_source=android_app

HIGIENSKA PRIPOROČILA ZA VRTCE _za starse

 

Dostopnost