ZIMSKA PRAVLJICA 2023

Dec 8, 2023

Dec 8, 2023

V Vrtcih Brezovica je predčasno zadišalo po zimi. Ponovno smo se družili v enoti Notranje Gorice na pravi Zimski pravljici. Pričela se je s predstavama “Jelkin čudež” (v izvedbi Lutkovnega gledališča KU-KUC), namenjena najmlajšim otrokom, in “Prebrisani kozi” (v izvedbi skupine KaMiKaBaKa iz vrst strokovnih delavcev vrtca) za starejše otroke.  

Po ogledu predstav so se otroci skupaj s starši ob spremljavi harmonike odpravili v vrtec, kjer so se lepi trenutki nadaljevali na likovni delavnici, kemijskih poskusih, plesni delavnici in gibalnem poligonu za najmlajše. Lahko so se sprostili in prisluhnili čudežnemu svetu pravljic ali blagodejnim zvokom gongov. V beli sobi so lahko ustvarjali na prav poseben način. To je bil dan, ko je bilo dovoljeno tisto, kar običajno ni. Otroci so z nalepkami »porisali« predmete, pohištvo in stene v beli sobi. Med dogodkom so se vsi udeleženci lahko okrepčali s prigrizki in napitki, ki so jih  pripravile pridne kuharice naših Vrtcev. Po prostorih vrtca je kar dišalo po pravljici, saj so nas ves čas spremljale vile in babica Zima, manjkala pa nista tudi Hrestača, ki sta s svojo prisotnostjo popestrila Zimsko pravljico. Za poslikavo otroških obrazkov in lepih frizur so poskrbele strokovne delavke vrtca. 

Med dogodkom je v telovadnici potekal “praznični bazar” z unikatnimi izdelki, ki so nastali izpod ustvarjalnih rok zaposlenih.  

Na tem mestu se vsem obiskovalcem iskreno zahvaljujemo, da ste s svojim pozitivnim razpoloženjem prispevali k prijetnemu vzdušju na Zimski pravljici. Z vašo pomočjo smo do sedaj nabrali 6200€ za vrtčevski sklad! Končni znesek vam bomo sporočili januarja, ker bomo izdelke prodajali še na bazarju v Vnanjih Goricah, pričakujemo pa tudi še nekaj obljubljenih donacij. Iskrena hvala! 

Naj se ta pravljica nadaljuje tudi v praznični December. 

Dostopnost